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食品リサイクル法と日本の大手外食企業における食品廃棄物削減の取り組み
https://doi.org/10.15085/0002000145
https://doi.org/10.15085/00020001458515bedf-14a6-4da1-bc13-77f0bae5dccf
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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食品リサイクル法と日本の大手外食企業における食品廃棄物削減の取り組み (5.9 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2024-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 食品リサイクル法と日本の大手外食企業における食品廃棄物削減の取り組み | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Food Recycling Law and Food Loss and Food Waste Reduction Initiatives among Major Japanese Food Service Companies | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 外食産業 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食品廃棄物 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食品ロス | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食品リサイクル法 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 廃棄物管理 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | food service industry | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | food waste | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | food loss | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | food recycling law | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | waste management | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15085/0002000145 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
丹治, 朋子
× 丹治, 朋子× 高力, 美由紀 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | More than 20 years have passed since Japan's Law for Promotion of Utilization of Recyclable Food Waste was enacted in 2001. The recycling rate in the food service industry was 35%, as of 2022, which is low compared to 96% in the food industry as whole. This difference is due to the fact that the food service industry handles a smaller scale of establishments; a larger variety and smaller quantity of foodstuffs; and elements that are more difficult to manage, such as customers 'leftovers. In this study, after describing the legal framework, we analyzed the current status of initiatives among the top 50 Japanese food service companies, based on a survey of the Japanese food service industry published by Nikkei MJ in June 2023. We found a correlation between total sales and a firm's recycling implementation rate. In all industry categories, the recycling rates for waste oil and food waste were high, and there was a tendency for restaurants to ask customers to cooperate in ordering and consuming at a rate that minimizes leftovers. | |||||
言語 | en | |||||
書誌情報 |
ja : 宮城大学研究ジャーナル en : Miyagi University Research Journal 巻 4, 号 1, p. 128-136, ページ数 9, 発行日 2024-09-30 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 公立大学法人宮城大学 | |||||
言語 | ja | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | EISSN | |||||
収録物識別子 | 2436-374X |