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  1. 宮城大学研究ジャーナル ISSN 2436-374X
  1. 宮城大学研究ジャーナル ISSN 2436-374X
  2. 第4巻第1号

味噌業界の実態と展望ー仙台みそ製造業を事例として一

https://doi.org/10.15085/0002000147
https://doi.org/10.15085/0002000147
37d0a272-2960-4573-a90e-39e4e3bb394c
名前 / ファイル ライセンス アクション
180_04-01-06 味噌業界の実態と展望ー仙台みそ製造業を事例として一 (13.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-04
タイトル
タイトル 味噌業界の実態と展望ー仙台みそ製造業を事例として一
言語 ja
タイトル
タイトル Miso Industry Realities and Prospects; The Case of Sendai Miso Manufacturing Company in Miyagi Prefecture
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 味噌業界
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 仙台みそ
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 原料調達
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 地域ブランドの維持
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 miso industry
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 SENDAI miso
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 procurement of ingredients
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 maintain local brands
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.15085/0002000147
ID登録タイプ JaLC
著者 緩鹿, 泰子

× 緩鹿, 泰子

ja 緩鹿, 泰子
宮城大学食産業学群

ja-Kana ユルカ, ヤスコ

en Yuruka, Yasuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study focuses on Sendai Miso in Miyagi Prefecture and ascertains the actual situation and challenges based on interviews with Miso company managers. Based on the results of this study; we discuss efforts to maintain the Sendai Miso production area and brand, as well as future prospects.
First to understand overall trends in the miso industry; various data on market size, miso consumption trends, raw material usage and exports were examined. Next, the actual state of the miso industry in Miyagi Prefecture was ascertained based on relevant data. The market is shrinking throughout the industry. However, members of the Miyagi Miso and Soy Sauce Industry Cooperative work to improve Sendai Miso's brand power and look toward exports to halt the shrinking market and product decline.
More than a few members of this cooperative purchase raw materials from the Miso Soy
Sauce Cooperative to produce miso. Only one of these companies produces its own raw
materials, such as soya and rice, for miso production. In the miso industry as a whole, only a few companies produce their own raw materials materials; therefore, Company A's Sendai
Miso is differentiated from its competitors. However, although the company is particular about the variety of soybeans it grows, there are difficulties in differentiating its products after
production, and it is necessary to consider methods that appeal to consumers.
言語 en
bibliographic_information ja : 宮城大学研究ジャーナル

巻 4, 号 1, p. 141-149, ページ数 9, 発行日 2024-09-30
出版者
出版者 公立大学法人宮城大学
言語 ja
item_10002_source_id_9
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 2436-374X
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Ver.1 2024-10-04 06:01:31.753225
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